måndag 5 januari 2009

the swedish cook.

På senaste tiden har jag varit väldigt kulinariskt experimentiell, och jag tänkte dela med mig av mina senaste dagars upptäckter. Vi börjar med lördagskvällen då jag och Anna uppfann denna goding

Minty Maneater
Minty Maneater är en smulpaj med inspiration tagen från den klassiska äppelpajen, vår egen passion för choklad, och en dunkande sötsugenhet.
Ingredienser:
-smuldeg från valfritt recept
-4-6 päron beroende på storlek
-100 g 70% mintchoklad
Rör ihop smuldegen. Skär upp päron på valfritt sätt (vi behöll skalet). Hacka chokladen.
Lägg päronbitarna i en inte för stor form, lägg på chokladen, och sist smuldegen. Grädda på 175 grader i cirka 15-20 minuter - Ta ut när smuldegen blivit gyllenbrun. Avnjutes med vaniljglass.

Antonias spicy specialaromelett.
Omeletter är ett jättebra val om man går på GI metoden eller helt enkelt vill dra ner på kolhydraterna. Se till att ha proteiner i såsom skinka, eller i detta fallet pepperoni, och var inte rädd för att ha i lite ost.
Ingredienser:
-3 ägg
-4 skivor pepperoni
-4 skivor ost (handskurna)
-en näve majs
-mango chutney
Vispa ihop äggen , klipp i pepperonin, osten, lägg i majsen och stek ihop i en stekpanna. När omeletten är vänd, smeta på lite mango chutney på den färdigstekta sidan. Njut.

Smoothilicious
Nyttig, god och med mängder av vitaminer. Smoothien är en perfekt frukost både stående på egna ben eller i kombination med en grov macka eller en skål med flingor. Mättande, men samtidigt inte tung och det bästa av allt? Variationerna är oändliga!
Ingredienser:
-naturell/vanilj yoghurt
-1 stor banan
-fryst mango
-frysta jordgubbar
-lite apelsinjuice
-lite proviva/tropicana essential
Improvisera mängerna och mixa ihop! Servera i högt glas med sugrör.

Inga kommentarer: